Dit blog wordt niet meer bijgehouden, klik hier voor het nieuwe Blog

maandag 21 februari 2011

Ludiek boek van 'republikein' Hans Van den Bergh over Willem Van Oranje Nassau

Opnieuw een 'republikein', die geld verdient aan de Oranjes. Na vele publicaties, nu het boek 'mijnheer Van Oranje Nassau doe het niet' van Dr. H. van den Bergh. Dhr. Van den Bergh, was ook een aantal jaren lid van de Republikeinse Moderne Partij, maar stopte vorig jaar met contributie betalen, zodat we hem helaas hebben moeten schrappen en dat is jammer, want iemand met een doctortitel in je partij is toch mooi meegenomen. Hij is nog wel lid van het Republikeinse genootschap.
Het blijft merkwaardig, Nederlanders die republikein willen zijn, maar niet verder geraken dan de Oranjes en praten en zeuren over Oranje. Het lijkt wel of ze dat fijn vinden over Oranje gaan zitten zeuren, zodat ze ten minste niet aan de Republiek en nog erger aan een President hoeven.
Want stel je voor, dat een gewone Nederlandse burger President wordt van de andere Nederlandse burgers. Daar moeten ze natuurlijk allemaal niets van hebben, al kunnen ze ook zelf President worden. Nee, dan gaan ze liever hun tijd besteden aan gezeur over Oranje, hebben ze het idee dat ze zelf ook half mee regeren.
Voor degene die eigenlijk de Republiek willen en dat is een ruime meerderheid, volgens mij, is dat een domme houding waarmee men zichzelf voor de gek houdt. Oranje en republikeinen zijn de grootste tegenstanders van elkaar en mogelijk zelfs de grootste vijanden. Sinds het ontstaan van onze republiek in 1588 tot nu toe is dat zo.
Het is kinderlijk te noemen, dat iemand een boek schrijft waarin Oranje vrijwillig zou afzien van zijn positie en dit soort boeken kopen is ook kinderlijk. Nederland mag al blij zijn, dat ze Oranje kunnen wegstemmen met een referendum, al moeten ze daarvoor wel even lid worden van de RMP zodat de RMP in de Tweede kamer komt. Om lid te worden van de RMP voelen ze zich nog te goed, lijkt het wel, dus daar wachten we dan nog maar even op.
Voor degene die nu al willen durven, meldt u aan op onze site.

5 opmerkingen:

LStorm zei

Sorry, maar een reactie hierop kan ik even niet laten. Mijn grootste ergenis is namelijk het volgende: in dit artikel zeg je eigenlijk dat republikeinen geen republikeinen zijn als ze geen lid zijn of worden van de RMP. Dat is dus onzin. Uit onvrede met een partij kan je dus besluiten je lidmaatschap te beeïndigen en niemand die je kan verplichten daarover verantwoording af te leggen. Uit onvrede met de RMP ben ik ook destijds gestopt. Óf de RMP moet veranderen óf er moet een andere republikeinse partij worden opgericht óf de PVV moet leden toelaten eer ik (weer) lid word van een politieke partij.

Scuzaţi-mă

Ben Van Herwijnen zei

Voor kennisgeving aangenomen, Lex.

Hans van Rossum zei

Iemand kan wel zeggen dat ie republikein is maar dan moet je geen lid worden van een veredelde Oranjeclub als de PVV, iets wat ook niet kan want Wilders duldt geen inspraak door leden en heeft daarom niet de mogelijkheid om lid te worden opgenomen in zijn statuten. Maar Wilders rekent op niet zelf denkende meelopers, bange mensen, bang gemaakt door Wilders zijn xenofobe sprookjes over de in zijn ogen de(duivelse)Islam. Hele en halve idioten die ZIJN mening uitdragen voor de rest krijgen ze een spreekverbod. Nee ik ben blij dat ik lid ben van de RMP als republikein en de verdeel en heers tactieken van mevrouw van Oranje afwijs! Leve de Republiek Nederland!

LStorm zei

Hans, jij bent precies hetzelfde als Ben. Jij zegt met andere woorden dat een republikein niet lid MAG worden van een andere partij dan de RMP. Als jij blij bent daar lid van te zijn wordt er dan maar gelukkig mee. Die republiek komt er wel, maar dan niet vanwege de RMP.

De RMP geeft totaal geen voorstelling van hoe de republiek moet zijn. Schrijf gewoon een nieuwe grondwet, maar dan bedoel ik niet Ben zijn versie van de Nederlandse grondwet waarin 'koning' wordt vervangen door 'president' etc etc etc maar gewoon een hele nieuwe grondwet. Je gaat mij niet wijsmaken dat we, uitgezonderd de leden over het koningshuis in de grondwet, een fantastische grondwet hebben. Daarin ontbreekt nogal wat en heel wat moet verbeterd worden.

Hans van Rossum zei

Die is er allang die Grondwet sinds 1798 van voor het Oranje regime dus!
http://www.republikanisme.nl/staat.html

Een reactie posten