Dit blog wordt niet meer bijgehouden, klik hier voor het nieuwe Blog

zondag 20 februari 2011

Een mooie boel daar in IJsland

De IJslandse president, Olafur Grimsonn, weigert opnieuw het terugbetalingakkoord met Nederland en Groot-Brittannië te tekenen. In plaats daarvan wil hij weer een referendum. Naar ik meen was er de vorige keer ook al een referendum, nadat de President weigerde het akkoord te tekenen. Op deze manier kan hij daar mee aan de gang blijven tot het einde van zijn termijn en kunnen Nederland en Groot-Brittannië mooi naar hun geld fluiten. Op zich niet zo vreemd, want een ieder die bezig was slim te beleggen, had kunnen weten dat de absurd hoge rentes van de Deense bank geen zuivere koffie waren en hoge risisco's meebrachten.
Olafur Grimsonn zal denken wie zijn gat brand moet op de bladeren zitten, of wie het onderste uit de kan wil krijgt de deksel op zijn neus.
Hij staat voor zijn landgenoten, die de Nederlanders en Britten in de maling hebben genomen. Voor zover ik het kan beoordelen ligt de schuld en het risico geheel bij de Nederlanders en de Britten, die in de aanlokkelijke Deense tarieven trapten en de bijbehorende risisco's accepteerden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten