Dit blog wordt niet meer bijgehouden, klik hier voor het nieuwe Blog

vrijdag 23 april 2010

Geen 'koninginnedag' maar de Dag van de Republiek


Van 1588-1806 was Nederland de enige Republiek op de wereld. Vanaf 1777 nam de hele wereld het van ons over, de VS waren de eerste. Nederland is het enige land dat nog bestaat in dezelfde vorm en een Republiek had, dat schept verplichtingen op de wereld. De hele wereld is gebaseerd op onze republiek van toen en onze beroemde en beruchte VOC was de eerste NV op de wereld uitgevonden door onze Republiek. Iedere Naamloze Vennootschappen op de wereld is gebaseerd op onze VOC. Een verleden dat geld opbrengt.
Dan ga je jezelf niet verkleden in rare oranje uitdossingen en de verjaardag van een overleden mevrouw vieren, maar met zo'n historie vier je jezelf en dat is nog altijd de Republiek Nederland. Leve de Republiek.
Een geschikte dag om de Republiek te vieren, is de dag van de oprichting van de Republikeinse Moderne Partij en dat is 14 september. Zodra de Republiek Nederland een feit is, kan de eerste dag van de republiek voortaan de feestdag worden. Moeten we wel even zorgen dat het in de zomer valt en buiten de vakanties. 1 Juli of 1 september is een mooie datum voor de nationale feestdag, "De dag van de Republiek".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten